2014.01.31 (Ne)skaitymo klube – knygos „Ir mano balsas jus lydės. Pamokančios Milton H. Erickson istorijos” pristatymas

2014-01-31, 14.00 -16.00  val.
(NE) SKAITYMO KLUBAS
Tai – skaitymai neskaitant, dalinimosi knygų idėjomis smagumas, tema pokalbiui bei prabanga leidžianti tobulėti.

Miltono H. Ericksono knygos „Ir mano balsas jus lydės. Pamokančios Milton H. Erickson istorijos” pristatymas ir pokalbis.

Mieli kolegos,
Kviečiame į sausio mėn. SKAITYMUS, kurių metu kalbėsime apie konfrontaciją, istorijų reikšmę situacijoms, hipnozę. Pokalbį moderuos konsultantė Nomeda Kuodienė, pagrindinėmis knygos mintimis dalinsisdr. Aistė Dromantaitė, Mykolo Romerio universiteto dėstytoja, asmeninio augimo (koučingo) konsultantė, ICF ir AVADA asociacijų narė.

Knygoje „Ir mano balsas jus lydės. Pamokančios M. H. Erickson istorijos“ (2013), kurią sudarė jo mokinys ir hipnoterapijos bei psichoterapijos metodų sekėjas Sidney Rosen, pateikiama daug įvairių pamokančių istorijų, kuriose gausu klausimų, žaismingo humoro, konfrontacijos, nurodymų ir kurios ne viena įtaigiai veikė žymaus amerikiečių psichiatro, vieno įtakingiausių mūsų laikų hipnoterapeuto pacientus.

Šios istorijos – ir šokiruoja, ir stebina, ir glumina, bet kartu jos padeda naujai pažvelgti į egzistuojančias problemas ir jų sprendimus, o kartu – surasti atitikmenų ir mūsų pačių realioms situacijoms. Istorijų pasakojimas – vienas paveikiausių būdų perduoti kultūrines ir etines vertybes, moralę, paveikti kitą ir daug malonesnis nei aklai moralizuoti ar pamokslauti.

„Paklausiau studento:
-Kaip iš šio kambario patekti į tą kambarį?
-Pirmiausia reikia atsistoti, – pasakė jis. – Tada žengti žingsnį…
Nutraukiau jį ir pasakiau:
-Išvardinkite visus įmanomus būdus, kaip patekti iš šio kambario į tą.
-Galima bėgti, eiti, šokinėti, šuoliuoti, verstis kūliais. Taip pat išeiti pro tas duris, išeiti iš namo, įeiti pro kitas duris ir tada į kambarį. Arba galima išlipti per langą, jei norite…
-Žadėjote atsakyti išsamiai, bet šį tą praleidote, – įsiterpiau. – Šį tą svarbaus. Aš dažnai pradedu taip: „Jei norėčiau papulti į tą kambarį iš šio kambario, išeičiau pro tas duris, taksi nuvažiuočiau iki oro uosto, nusipirkčiau bilietą į Čikagą, Niujorką, Londoną, Romą, Atėnus, Honkongą, Hanolulu, San Franciską, Čikagą, Dalasą, Finiksą, grįžčiau limuzinu, nueičiau į galinį kiemą, iš ten per galinius vartelius įeičiau per užpakalines duris į tą kambarį“. O Jūs galvojote tik apie judėjimą pirmyn! Nepagalvojote apie grįžimą atgal, ar ne? Ir nepagalvojote, kad galima šliaužt.“
-Ar čiuožti pilvu, – dar pridūrė.
Mąstydami apie bet ką mes tikrai save siaubingai apribojame!“ (p.86).

Susitikimas, kaip paprastai, vyks jaukioje OVC bibliotekoje (Gedimino pr. 21/2 Vilnius).
Registracija iki sausio 30 d. 17.00 val. el.paštu: nijole@pvpa.lt

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu