Žinių radijo laidų ciklas „ES Skaidraus atlygio direktyva nuo A iki Z“

Mercer Ziniu radijo laidos (3)
Dalinamės PVPA narių Mercer Marsh Benefits parengta informacija apie artėjančią ES Skaidraus atlygio direktyvą, kurią įmonės turės įgyvendinti 2026 metais, bei Žinių radijo laidų ciklu šia tema.

Mercer Marsh Benefits yra tarptautinė įmonė, jungianti personalo vadovų konsultavimo ir draudimo brokerio paslaugas. Tai mus įpareigoja  nuolat domėtis ir stebėti besikeičiančią darbo rinką. Matydami, jog visuomenėje trūksta informacijos  apie Europos Sąjungos Skaidraus atlygio direktyvos įgyvendinimą – nusprendėme imtis švietimo ir visuomenės edukavimo iniciatyvos. Minėta direktyva buvo priimta 2023 metų balandį, o jos įsigaliojimas numatytas jau 2026 metais. Nors atrodo, kad laiko yra, tačiau įmonės turėtų pradėti ruoštis iš anksto, kadangi direktyvos tikrai nepavyks įgyvendinti per vieną naktį.

Kad atsakytume į visus kylančius klausimus apie šią direktyvą – kas laukia darbdavių ir darbuotojų, kaip ją įgyvendinti įmonės viduje, kokiais būdais ji bus kontroliuojama – sukvietėme visus šios ekosistemos dalyvius pasikalbėti ir sužinoti apie direktyvos įgyvendinimą iš skirtingų kampų – reguliatoriaus (Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos), atlygio tyrimo ekspertų Figure bei darbo teisės atstovų Sorainen.

Laidų ciklas:

1-oji laida – Skaidraus atlygio direktyva. Kas keisis darbdaviams ir darbuotojams?
2-oji laida –  Kaip Lietuva įgyvendins skaidraus užmokesčio direktyvą?
3-oji laida –  ES skaidraus atlygio direktyva. Kaip bus vykdoma priežiūra ir kontrolė?
4-oji laida – Ar Lietuvos verslai pasiruošę skaidraus užmokesčio politikai?

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu