Skaitymai

Rugsėjo 28 dieną OVC Consulting bibliotekoje vyko jau įsibėgėjantys Personalo valdymo profesionalų asociacijos ir OVC Consulting organizuojami antrieji „Skaitymai“. Šio susitikimo metu buvo pristatyta Beverly Kaye ir Sharon Jordan–Evans knyga „Mylėkite juos arba praraskite” apie talentų valdymo iššūkius organizacijose. Keletas šioje knygoje keliamų ir sprendžiamų klausimų:

  • Įsivaizduokite, kad vieną rytą atvykstate į darbą ir pamatote, kad biuras apiplėštas. Nuo darbuotojo stalo dingo visiškai naujas kompiuteris. Jūs iškviečiate policiją ir esate pasiryžęs žūt būt išsiaiškinti, kas nutiko. Skubiai sugriežtinate apsaugos priemones, kad nebūtų prarasta dar daugiau turto. Pabandykite prisiminti paskutinį kartą, kai netekote vieno iš talentingiausių jūsų darbuotojų. Ką darėte? Ar pradėjote kokį nors tyrimą? Ir kokių priemonių buvo imtasi, kad to būtų išvengta ateityje?
  • Vis garsiau kalbama, kad vyksta karas dėl talentų… Kai pasitelkiame visas pastangas talentų paieškai, bandome pervilioti juos iš konkurentų ar kai viliamės, kad įmonės talentai nepaliks įmonės nepaisant aktyvių konkurentų veiksmų,- mes dalyvaujame kare dėl talentų. Ir kaipgi mums sekasi?
  • Mums reikia, kad talentingi ir atsidavę darbuotojai pasiliktų įmonėje. Ir dar mums reikia, kad jie būtų susidomėję, motyvuoti ir atliktų daugiau nei kada nors anksčiau. Mes puikiai žinome, kad jie yra mūsų sėkmės garantas ir kad mūsų konkurentai bet kada gali juos persivilioti. Ir ką gi, tai žinodami, mes darome?

Savo mintimis perskaičius šią knygą pasidalino PVPA direktorė Nijolė Kudabienė, ją kalbino ir diskusiją moderavo OVC Consulting konsultantė Nomeda Kuodienė.

Knyga yra skirta vadovams, tad dalyvavusieji personalo specialistai gilinosi, kaip savo organizacijų vadovams padėti kurti talentų išlaikymo kultūrą padaliniuose. Dalyviai noriai dalijosi savo patirtimi šioje srityje, keitėsi požiūriais ir praktikomis. Šį kartą prie personalo specialistų iš įvairių sektorių organizacijų prisijungė klientų aptarnavimo padalinio vadovė, profesionali koučerė ir, aišku, OVC konsultantės.  Diskusija iš ties visiems buvo įdomi ir naudinga. Smagu ir tai, kad kai kurios  dalyvės „atrado“ šią knygą iš naujo ir nutarė rekomenduoti ją savo įmonių vadovams .

Jau numatyta tema kitiems „Skaitymams“: Mokymasis veikiant (angl.Action Learning) – kas iš tikrųjų tai yra ir kuo šis metodas gali būti naudingas. Savo žiniomis pasidalins OVC Consulting konsultantė Mirolanda Trakumaitė.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu