„Skaitymai“. Mintys po susitikimo

PVPA kartu su OVC Consulting atnaujino personalo specialistų profesinės literatūros skaitymų susitikimus. Nuo šiol jie vadinsis „Skaitymai“ ir nuo šių metų rudens vyks kartą per mėnesį.

Atnaujinti „Skaitymai“ vyko OVC Consulting bibliotekoje. Dalyvių skaičius nedidelis – dalyvavo 12 personalo specialistų iš įvairių sektorių ir dydžių organizacijų bei OVC Consulting konsultantės Nomeda Kuodienė ir Mirolanda Trakumaitė. PVPA direktorė Nijolė Kudabienė dalijosi mintimis perskaičiusi Mark Royal ir Tom Agnew knygą „The Enemy of Engagement“ (2012). Ją kalbino ir vėliau diskusiją moderavo OVC Consulting konsultantė Nomeda Kuodienė.

Dalyvės kalbėjosi ir dalijosi patirtimi šiomis temomis:

Ar gali įsitraukęs ir motyvuotas darbuotojas tapti demotyvuotu ir nusivylusiu? Kaip tai atsitinka ir kokią kainą už tai sumoka darbuotojas ir darbdavys? Ką daryti?

Organizacija džiaugiasi aukštu darbuotojų įsitraukimu, nors dažnas darbuotojas nesijaučia optimaliai produktyvus. Ar tai tik elementarus nesusikalbėjimas? Kur glūdi šio konflikto šaknys? Ko tikisi iš vadovų toks darbuotojas?

„Pirmasis blynas neprisvilo“ – džiaugėsi dalyviai. Pasak jų, tema labai aktuali. Naudinga buvo pasidalinti patirtimi, kokių organizacijose būna veiksnių, trukdančių darbuotojų įsitraukimui ir kaip juos pasiseka pašalinti. Dalyviai liko patenkinti ir tuo, kad sutaupė daug laiko – nereikėjo jo skirti knygos atsirinkimui ir skaitymui – informacija pateikta ir aptarta profesionalų tarpe.

Kalbant apie tolesnius susitikimus, dalyviai nusprendė, kad būtų naudinga pristatyti nebūtinai knygą – tai gali būti ir aktualus žurnalo straipsnis. Tačiau svarbiausia – diskusijos ir dalijimasis patirtimi bei praktiškais patarimais. „Skaitymų“ dalyvių skaičius bus ribotas, siekiant išlaikyti atviras diskusijas ir malonų betarpišką bendravimą jaukioje aplinkoje.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu