2022.11.29 Vebinaras „Perdegimas: organizacijos ar asmenybės ID“

Data: 2022 m. lapkričio 29 d. 11:00 – 12:00 val.
Vieta: renginys bus rodomas tiesiogiai internetu (MS Teams), užsiregistravusiems bus atsiųsta prisijungimo nuoroda.

Tęsiame psichikos sveikatos ciklą ir kviečiame pasikalbėti apie perdegimą. Prieš dvejus metus turėjome susitikimą šia tema, tačiau dabar laikas prisiminti ir vėl kalbėti apie perdegimą, kad atpažintume jo požymius tiek savyje, tiek kolegose ir vadovuose, ir galėtume imtis tinkamų priemonių, kad gerintume savo ir kitų psichikos sveikatą.

Vebinaro metu kalbėsime:

  • Kas yra perdegimas, kaip jį atpažinti?
  • Kokia atsakomybė tenka organizacijai ir kokia pačiam žmogui?
  • Kultūrinės organizacijos nuostatos, įtakojančios perdegimo sindromo atsiradimą.
  • Asmeninės nuostatos, įtakojančios perdegimą. Identiteto krizė. Pažeidžiamumo galia.
  • Perdegimo stadijos – kiek iš tiesų gali ir negali padėti krūvio mažinimas?
  • Prevencinės priemonės, organizacijos rolė ir pagalba darbuotojams.

Norintieji galės savarankiškai atlikti perdegimo testą savo būsenai identifikuoti.

Vebinaro viešnia – Giedrė Plukienė, elgsenos tyrimų ir mokymų konsultantė VŠĮ „Patyrimų slėnis“, geštalto psichoterapijos praktikė, sako:

„Apie perdegimą ilgą laiką dažnai buvo kalbama labai stereotipiškai, kad jį labiausiai lemia nesubalansuotas krūvis ir pan. Pati patyrusi perdegimą, prieš gerus 15 metų, rodos, padariau visus reikiamus žingsnius reikiamo balanso link, tačiau perdegimas grįžo visai netikėtai, kitoje organizacijoje, kai to mažiausiai tikėjausi, kai nebedirbau viršvalandžių. Taigi tai vis tiek įvyko. Savo patirtimi įsitikinau: viršvalandžių eliminavimas šios problemos pilnai neišsprendžia. Ir todėl šiandien palaikau šiuolaikinį požiūrį į perdegimą, kad perdegimas yra identiteto, santykio su savimi, santykio su aplinkiniais krizė. Todėl labai svarbu į šį fenomeną žvelgti kompleksiškai, ypač kada mes kalbame apie perdegimo prevenciją. Šiame vebinare keliu klausimą: kiek perdegimą lemia organizacijos kultūra ir jos elementai, o kiek atsakomybės tenka pačiam žmogui? Kokias klaidas dažniausiai daro įmonės, o kur prasideda asmeninė atsakomybė už save ir savo gerbūvį? Ir žinoma, kada ir kokia pagalba reikalinga darbuotojui, įtarus perdegimą.“

Jau beveik 20 metų Giedrė padeda organizacijoms suprasti įmonių vartotojų ir darbuotojų poreikius, vertybes, patirčių keliones, įsitraukimą ir lojalumą lemiančius veiksnius. Pastaraisiais metais Giedrė veda ir emocinio intelekto, bendradarbiavimo dirbtuves komandoms, taikydama simuliacinius žaidimus ir geštalto terapijos principus.

Dalyvio mokestis: PVPA nariams dalyvavimas nemokamas (dalyvių skaičius iš organizacijos neribojamas). Ne PVPA nariams renginio kaina 20 EUR.

Registracija iki lapkričio 28 d. čia:

    Vardas (būtina)

    Pavardė (būtina)

    Organizacijos, kurioje dirbate pavadinimas (būtina)

    Kontaktinis el. paštas (būtina)

    Norėdami tiksliau prognozuoti dalyvausiančių skaičių, prašome pažymėti: (būtina)

    Planuoju dalyvauti online realiu laikuUžsiregistravau, kad gaučiau įrašą (Įrašą bet kuriuo atveju gaus visi užsiregistravę dalyviai)

    Dalyvavimo statusas (būtina)

    Esu PVPA narysNesu PVPA narys, mokėsiu už renginį

    [cf7sr-simple-recaptcha]

    Jeigu dieną prieš renginį nebūsite gavę priminimo – paieškokite SPAM kataloge arba rašykite žemiau esančiais kontaktais.

    Kilus klausimams, susisiekite su projektų vadove Renata Starkiene el. paštu renata@pvpa.lt arba tel. 8 652  50517.

    Dalintis

    Jums taip pat gali būti įdomu