„Gelbėkit vaikus”: komandos stiprinimo renginiai

Prasmingi ir taupūs komandos stiprinimo seminarai ekonominės krizės šešėlyje

„Gelbėkit vaikus“ organizacija padeda 30-čiai vaikų dienos centrų visoje Lietuvoje. Juos lanko vaikai iš socialiai remtinų šeimų. Centre vaikai gali ramiai paruošti pamokas, nusiprausti, išsiskalbti rūbelius, pavalgyti. Vasarą išvažiuoja prie jūros, dažnai pirmą kartą gyvenime. Centre jų niekas neskriaudžia ir nemuša. Centro auklėtojos ir vaikai labai laukia svečių.
Atvažiuoji pas tokius vaikus ir pamiršti viską – krizę, problemas, stresą…supranti, kad yra svarbesnių gyvenime dalykų…Kiekvienas iš mūsų gali padėti, užjausti, suprasti ar tiesiog pabūti kartu ir tai yra nuostabiausias jausmas pasaulyje.
2008 metų Velykos
Ar kada nors virėt kiaušinius arbatinuke ir dažėt juos kartu su 20 vaikų? O „Maximos“darbuotojai tai bandė ir jiems labai patiko. Salininkuose, prie Vilniaus, dienos centrą lanko 20 vaikų. Jie visada laukia svečių.
2008 metų rugsėjis
Saulėta, šilta bobų vasaros diena. Adomynės kaimelis, 5 gatvės, sauja trobų. Mokykla, joje vaikų dienos centras, prie mokyklos – pakrypusi į šoną, kiauru stogu, apsilupinėjusi medinė pavėsinė. Ir „Air Baltic“ vyriausioji stiuardesė su vyru ir dviem vaikais, generalinis direktorius su žmona ir dviem dukrelėm, vyriausias kapitonas su šeima, personalo vadovė su vyru ir dviem berniukais ir dar keletas šeimų. Šalia – vaikai ir mokytojos iš dienos centro, mokyklos direktorė. Ant žemės – kur grąžtas, kur įrankių dėžė, dažai ir teptukai, nauji mediniai suoliukai, pjūklas. Darbas verda – pavėsinė tiesiog aplipusi žmonėm, 3 suoliukai dygsta akyse, vaišės suruoštos, vaikai kartu žaidžia ir padeda dirbti. Vakarop pavėsinė atrodė lyg nauja, o suoliukai apsėsti nuvargusių, bet labai laimingų „darbininkų“. Ir švytinčios iš džiaugsmo visų akys, kad padarė kažkam gera.
Skaistutė, dienos centro vadovė, su ašarom akyse: “per 30 pedagoginio darbo metų nemačiau gražesnio, nuoširdesnio ir tikresnio renginio “…
„Air Baltic“ sugrįš į Adomynę pavasarį, nes nesugrįžti neįmanoma.
2009 metų vasaris
Bagaslaviškio vaikų dienos centras. 50 km nuo Vilniaus. Vieno aukšto raudonų plytų namelis, viduj labai šalta, nes menkai šildoma. Bet vaikams gerai – jie čia laimingi ir saugūs. O ir svečių iš „Omnitel“ sulaukė. Su dovanom ir vaišėm. Kartu darys sumuštinius, vaikai dainuos ir pasakos, kas jiems rūpi ir ką jie mėgsta veikti. Nijolė, dienos centro vadovė, vaišins kaimišku skilandžiu, lauktuvių įdės linų aliejaus. Tiesiog pabus visi kartu. Ir tiek. O pavasarį svečiai vėl atvažiuos sodinti gėlių, medelių…
Dar vaikams galima pasakoti apie gyvenimą, keliones, savo darbą, laisvalaikį arba klausyti jų istorijų. Galima kartu žaisti, lipdyti, piešti, daryti karolius, siuvinėti, mokyti daryti makiažą ir visą kitą, ką jūs mokate geriausia. Galima Naujų Metų naktį kartu daryti jų virtuvėje „tinginį“, ar prieš Velykas kartu dažyti kiaušinius. Galima sėti daržoves ar žaisti futbolą. Galima tiesiog būti kartu. Ir visa tai nieko nekainuoja. O jausmas nuostabus – tu padedi kitam. Ir kai tu atvažiuoji antrą, trečią, šeštą kartą, ir kai tavęs laukia ir kai tau ant purvino automobilio lango užrašo: „Mes jus mylim. Vaikai“, supranti, kad ekonominė krizė nebaisi.
Daugiau informacijos:
Rasa Dičpetrienė
„Gelbėkit vaikus“ generalinė sekretorė
8-615-10082
rasa.dicpetriene@gmail.com

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu