2022.01.14 Vebinaras „Išsamiai apie miegą su L.Bojarskaite ir V. Majorovu. Ko dar nežinojome?“

Data: 2022 m. sausio 14 d. 11:00 – 13:00 val.
Vieta: renginys bus rodomas tiesiogiai internetu (MS Teams), užsiregistravusiems bus atsiųsta prisijungimo nuoroda.

Pirmąjį 2022-ųjų vebinarą, skirtą darbuotojų psichinės sveikatos temoms, kalbėsime apie miegą.

Mūsų vebinaro svečiai – Oslo universiteto neuromokslininkė Laura Bojarskaitė ir verslininkas, miego biohakeris, sertifikuotas miego koučeris Vitalijus Majorovas.

Vebinaro metu kalbėsime, kaip ir kodėl mes miegame, kam miegas išvis reikalingas ir kaip jis veikia mūsų fizinę ir psichinę sveikatą. Kalbėsime ir apie skirtingus chronotipus, optimalią miego trukmę ir miego higieną. Aptarsime ir įvairius miego optimizavimo būdus ir jų poveikį. Net jeigu manote, kad tema labai paprasta ir galbūt neaktuali – tikrai nustebsite ir sužinosite daug įdomaus.

Dr. Laura Bojarskaitė yra Oslo universiteto neuromokslininkė. Pastaruosius 6 metus ji tiria miegą, glijos ląsteles, vadinamas astrocitais, ir miego svarbą „smegenų plovimui“, t.y. kenksmingų toksinų pašalinimui iš smegenų – procesui, kuris yra labai svarbus neurodegeneracinių ligų prevencijai. Lauros miego tyrimų rezultatai buvo paskelbti prestižiniuose mokslo žurnaluose, tokiuose kaip „Nature Communications“, ir aprašyti tarptautiniuose populiariųjų mokslo naujienų portaluose, tokiuose kaip „Technology Networks“ ir „Neuroscience News and Research“. Laura taip pat yra jogė, knygų mylėtoja ir aistringa mokslo komunikatorė! Jos populiaraus mokslo straipsnius, vaizdo įrašus, podcastus, interviu ir paskaitas galite rasti linktree @LauraNeuroTalks.

Vitalijus Majorovas – miego specialistas, verslininkas, biohacker’is ir geek’as. Vitalijus apie 10 metų dirbo miego prekių industrijoje, jis ne tik domėjosi, kas, kaip ir kodėl įtakoja miegą ir jo kokybę, bet ir pats užsiėmė praktiniais eksperimentais – 200 naktų eksperimentuodamas testavo daugiau nei 50 skirtingų moksliniuose straipsniuose aprašytų miego „pagalbininkų“ – nuo kivio valgymo prieš miegą iki krioterapijos. Vitalijus yra sertifikuotas Sleep and recovery coach ir Buteyco kvėpavimo metodikos instruktorius

 

Dalyvio mokestis: PVPA nariams dalyvavimas nemokamas (dalyvių skaičius iš organizacijos neribojamas). Ne PVPA nariams renginio kaina 20 EUR.

Registracija iki sausio 14 d. čia:

Klaida: Kontaktų forma nerasta.

Jeigu dieną prieš renginį nebūsite gavę renginio nuorodos – paieškokite SPAM kataloge arba rašykite žemiau esančiais kontaktais.

Kilus klausimams, susisiekite su projektų vadove Renata Starkiene el. paštu renata@pvpa.lt arba tel. 8 652  50517.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu