Įmonės kviečiamos dalyvauti „Talentai Lietuvai” programoje

logo_final1„Talentai Lietuvai“ – tai unikali stažuočių Lietuvos įmonėse programa, skirta užsienyje studijas baigusiems lietuviams. Šešių mėnesių trukmės apmokamų stažuočių programos dalyviai užsienyje įgytas žinias pritaiko dirbdami inovatyviausiose Lietuvos verslo įmonėse, kuriose įgija rinkoje konkurencingos darbo patirties ir savo talentu bei žiniomis prisideda prie Lietuvos verslo sėkmės pasaulyje bei šalies ekonomikos augimo.

Užsienio universitetų absolventai kviečiami išsirinkti juos dominančią stažuotės sritį ir programoje dalyvaujančių įmonių stažuotės pasiūlymą. Atsižvelgiant į absolventų pageidavimus ir susidomėjimą, į programą nuolat įtraukiamos naujos įmonės ir stažuočių pasiūlymai.

Programoje dalyvauja pažangios ir atviros naujovėms gamybos bei paslaugų sektoriaus kompanijos, galinčios pasiūlyti atlygintinas stažuotes, kurių metu dirbama su konkrečiais projektais sprendžiančiais įmonėms aktualius iššūkius.

Pirmajame etape (lapkritis-gruodis) prie programos prisijungė 13 inovatyvių ir žinomų kompanijų, tokių kaip: „AIG“, „Altechna“, „Barclays“, „Civitta“, Devbridge“, „Eika“, „Elinta“, „Light Conversion“, „Metasite“, „Schmitz Cargobull“, „Strategy Labs“, „Swedbank“, „Vinted“, kurios pasiūlė 25 stažuotes. Programa „Talentai Lietuvai“ sulaukė visuomenės, žiniasklaidos, o svarbiausia, įmonių ir studentų susidomėjimo. Po reklaminės kampanijos, straipsnių spaudoje, TV ir radijo laidų dėmesio bei intensyvių socialinės medijos kampanijų sulaukta virš 150 paraiškų stažuotis ir papildomai virš 600 studentų registracijų interaktyviame žemėlapyje, kurie dar studijuoja įvairiose pasaulio šalyse bet svarstytų galimybę grįžti į Lietuvą darbuotis.

Naujas stažuotojų atrankos etapas prasideda balandžio 6 d. Įmonės norinčios prisidėti prie talentų sugrąžinimo į Lietuvą ir prisitraukti potencialių darbuotojų kviečiamos registruotis ČIA: http://stazuokis.lt/imonei/

Projekto organizatoriai

Global Lithuanian Leaders tinklas. GLL atranda ir telkia vertingus Lietuvai diasporos profesionalus paskatindama juos prisidėti prie globalių galimybių mūsų šaliai kūrimo, Lietuvos vardo garsinimo, ekonomikos stiprinimo. Šiandien tinklas jungia 700 narių iš 45 šalių, tarptautinės vertingos patirties turinčių profesionalų ir aktyviai juos įtraukia į veiklą Lietuvoje jau 6 metus. www.lithuanianleaders.org

Projekto partneriai

Iniciatyva „Patirties partneriai“, British Chamber of Commerce in Lithuania, Investuotojų forumas, Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga, projektas Backto.lt, organizacija Kastu International, Personalo valdymo profesionalų asociacija.

Daugiau informacijos:

Interviu su įmonių vadovais http://stazuokis.lt/stazuotojui/

cover pic

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu