2020.12.07 Rytas kitaip: VMI ir LTSA gerųjų praktikų pristatymas

Data ir laikas: 2020.12.07, pirmadienis, 10 val. (trukmė ~1,5 val, priklausomai nuo dalyvių klausimų).
Vieta: renginys bus rodomas tiesiogiai internetu (MS Teams), užsiregistravusiems bus atsiųsta transliacijos nuoroda.

Tęsiame pavasarį PVPA Personalo valdymo gerosios praktikos konkursui pateiktų projektų/praktikų pristatymą.  Šįkart svečiuose  net dvi  viešojo sektoriaus organizacijos, pateikusios savo gerąsias praktikas konkursui: Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ir Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

Valstybinė mokesčių inspekcija kaip strateginė valstybinė institucija visada ieškojo įrankių efektyvumui didinti. Dideli klientų lūkesčiai, riboti resursai, lyderių stoka, tobulintini procesai, netinkama informacijos sklaida  ir nemažai kitų problemų neleido stovėti vietoje. Viena iš pagrindinių siekiamybių buvo užtikrinti veiksmingą bendradarbiavimą komandų viduje ir  išorėje. Tam buvo panaudota pasaulyje pasitvirtinusi, sistemiška  organizacijos vystymo strategija, kuri padėjo įtvirtinti efektyvaus elgesio šablonus,  bendrą kalbą ir sutarimą – kaip toliau veiksmingai dirbtikartu. Bėgant laikui buvo įgytas vis didesnį pasitikėjimą vieni kitais, kūrėme negynybiškus  santykius, didinome  įsitraukimą ir mokymąsį vieniems iš kitų. Tai padėjo   įveikti sunkiausius iššūkius ir COVID -19 proveržio metu. Tapome geriausiais tarp valstybinių institucijų, vertinant 5 savybes: operatyvumas, suprantama komunikacija; pasitikėjimas kitais; priemonių efektyvumas ir atitikimas ES standartams.

Pristatys: Edita Janušienė, VMI viršininkė, ir Gražina Mongirdienė, Europos komisijos Taxud direktorato nacionalinė ekspertė organizacijų vystymui

Lietuvos transporto saugos administracija yra atsakinga už saugumą kelyje. Kiekvienas organizacijos darbuotojas vienaip ar kitaip prisideda prie bendro tikslo – saugumo kelyje ir eismo įvykių mažinimo.  Kad darbuotojai suprastų, jog kiekvienam turi rūpėti saugumas ir kiekvienas  prisideda prie visuomenės saugumo užtikrinimo, jie buvo pakviesti sudalyvauti bendroje LTSA akcijoje, kurios tikslas – išmokyti pėsčiuosius teisingai segėti atšvaitus ir didinti LTSA darbuotojų įsitraukimą.

Vidinėmis ir integruotos komunikacijos priemonėmis siekta, kad kiekvienas darbuotojas, nesvarbu, kokios jo pareigos ir kasdienės atsakomybės, pakiltų iš savo darbo vietos ir susitelktų bendram tikslui –  pasirūpinti, kad 6000 žmonių būtų saugūs ir matomi tamsoje bei teisingai segėtų atšvaitus.

Šia kampanija kiekvienas darbuotojas prisidėjo prie bendro organizacijos tikslo, o tai leido kiekvienam darbuotojai jaustis svarbia komandos dalimi. Darbuotojai galėjo realiai apčiuopti ir suprasti vardan ko dirba šioje įstaigoje ir kad gerus rezultatus galima pasiekti tik visiems susivienijus.

Pristatys: Dovilė Karužienė, Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vyr. specialistė

Moderuoja: dr. Mantas Tvarijonavičius, PVPA valdybos narys, Good people konsultantas

Dalyvio mokestis: PVPA nariams dalyvavimas nemokamas (dalyvių skaičius iš organizacijos neribojamas). Ne PVPA nariams renginio kaina 15 EUR.

Registracija iki gruodžio 5 d. :

Klaida: Kontaktų forma nerasta.

Jeigu dieną prieš renginį nebūsite gavę renginio nuorodos – paieškokite SPAM kataloge arba rašykite žemiau esančiais kontaktais.

Kilus klausimams, susisiekite su projektų vadove Renata Starkiene el. paštu renata@pvpa.lt arba tel. 8 652  50517.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu