2020.11.20 Vebinaras „Savižudybės grėsmė – ką turime žinoti, suprasti ir – ką daryti“

Data ir laikas: lapkričio 20 d., 14:00-16:00 val.
Vieta: renginys bus rodomas tiesiogiai internetu (MS Teams), užsiregistravusiems bus atsiųsta transliacijos nuoroda.

Tęsiame ciklą renginių, skirtų darbuotojų psichinei sveikatai.

Savižudybių tema Lietuvoje aktuali jau ne vieną dešimtmetį. Kryptingų programų, specialistų  ir bendruomenių dėka pastaraisiais metais savižudybių statistika pradėjo po truputį mažėti. Pastarojo laikotarpio nepalanki psichinei sveikatai aplinka verčia sunerimti ir dėmesingiau reaguoti į galimas savižudybės grėsmes artimoje aplinkoje ar kolektyve. Ir – tinkamai reaguoti.

Ką turime žinoti? Kai elgtis? Ką daryti ir – ko nedaryti? Atsakymų į šiuos klausimus ieškosime drauge.

Renginyje savo žiniomis dalinsis į savižudybių problematiką besigilinantys  profesionalai bei bendruomenių atstovai, vykdantys veiksmingas savižudybių prevencijos programas:

  • Valija Šap – psichologė, Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė, Reagavimo į savižudybių grėsmę Kupiškio r. darbo grupės veiklos koordinatorė 2014-2019 m.
  • Dr. Vygintas Grinis – Rotary International apygardos D1462 (Lietuva) valdytojas 2014-2015. Rotariečiai nuo 2018 m. įgyvendino projektą „Savižudybių prevencijos modelis ir jo taikymas Lietuvos savivaldybėse“
  • Renata Gataveckaitė – asociacijos „Artimiems“ savanorė, psichologė, vedanti grupes nusižudžiusiųjų artimiesiems http://artimiems.lt/apie-artimiems/

Moderuoja: Solveiga Grudienė, Primum esse vadovė ir konsultantė, PVPA valdybos narė

Dalyvio mokestis: PVPA nariams dalyvavimas nemokamas (dalyvių skaičius iš organizacijos neribojamas). Ne PVPA nariams renginio kaina 15 EUR.

Registracija iki 11.19 čia:

Klaida: Kontaktų forma nerasta.

Jeigu dieną prieš renginį nebūsite gavę renginio nuorodos – paieškokite SPAM kataloge arba rašykite žemiau esančiais kontaktais.

Kilus klausimams, susisiekite su projektų vadove Renata Starkiene el. paštu renata@pvpa.lt arba tel. 8 652  50517.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu