Valdybos pirmininkės Solveigos Grudienės įspūdžiai iš kongresų Valensijoje

Dalinamės PVPA Valdybos pirmininkės Solveigos Grudienės įspūdžiais iš EAPM bei Ispanijos asociacijos AEDIPE kongresų Valensijoje bei sveikiname tapus EAPM vykdomojo komiteto nare.

 valensija3

Spalio 21-23 dienomis dalyvavau EAPM (European Association for People Management) kongrese, kuris vyksta kas dveji metai.

Kongresas vyko Valensijoje. Tuo pat metu ten vyko AEDIPE (Ispanijos personalo valdymo asociacija) tarptautinis kongresas, skirtas Ispanijos asociacijos 50-mečiui „Talentai ir pasitikėjimas”.

EAPM kongresas – dalykinis organizacinis renginys, kuris skirtas Europos šalių – asociacijos narių personalo organizacijų bendrų klausimų sprendimui. Šiais metais vyko rinkimai: naujuoju EAPM Prezidentu tapo Bob Morton, CIPD (UK), EAPM Viceprezidentu – Lucas Van Wees, KLM (Olandija). Taip pat buvo paskirtas vykdomasis komitetas, į kurį 2 metų kadencijai pakviesta ir aš. Taigi dabar turime galimybę gerokai aktyviau prisidėti prie organizacijos veiklos.

PVPA tikrąja EAPM nare tapo 2013 m. Lyginant su kitomis šalimis, esame dar naujokai. Tikiuosi, kad stiprėjantys kontaktai su kitų šalių (ypač mažesnių, naujųjų ES narių, kurių problematika panaši į mūsiškę), nauja asociacijos vadovybė bei mano dalyvavimas vykdomojo komiteto veikloje sudarys galimybes mums visiems pajusti buvimo šios tarptautinės organizacijos nare naudą. Pirmųjų signalų jau yra – iškart po rinkimų teko daug bendrauti su naujuoju prezidentu bei viceprezidentu. Drauge su kitų šalių (Kipro, Estijos, Maltos) atstovais išsakėme, kokie yra mūsų lūkesčiai esant asociacijos nariais ir sutarėme, kad šiuo klausimu artimiausiu metu susisieksime ir planuosime konkrečius veiksmus.

EAPM kongreso metu buvo pristatyti pirminiai tyrimo apie HR kompetencijas duomenys. Jie labai įdomūs ir, tikiu, bus naudingi kiekvienam PVPA nariui. Šiame tyrime Lietuva dalyvavo drauge su Latvija ir Estija, tad gausime apibendrintus Baltijos šalių rezultatus. Kol kas laukiame detalesnės informacijos šiuo klausimu. Kai tik ją turėsime, iškart dalinsimės su jumis.

Kalbant apie AEDIPE kongresą – jame dalyvavo virš 400 dalyvių iš Ispanijos bei kitų Europos šalių. Dauguma pranešėjų buvo ispanai, dalyvavo keletas kviestinių pranešėjų: Adrian Furnham savo pranešime „The psychology of High Flyers“ kalbėjo apie skirtingus talentų kompetencijų profilius, jų skirtumus bei dermę ir apie tai, į ką svarbiausia kreipti dėmesį atrenkant, vystant bei išlaikant talentus organizacijoje. Charles Handy savo pranešime „Where is management heading to“ dalijosi savo įžvalgomis ir asmenine patirtimi apie tai, kaip svarbu ir organizacijai galvoti apie ateitį bei atitinkamai dėlioti strategiją, ir kiekvienam iš mūsų svarbu mąstyti apie tai, ar mes jaučiamės darantys tai, ką geriausiai mokame tam, kad būtume naudingi kitiems. Boston Consulting Group (BCG) atstovas Jean Michel Caye dalijosi jų įmonės vykdomų tyrimų apie organizacijų efektyvumą bei personalo funkciją įžvalgomis pranešime „How is the HR function doing?“

Ispanija šiuo metu išgyvena labai sudėtingą ekonominio nuosmukio laikotarpį, didelį nedarbą, ypač jaunų žmonių tarpe. Pranešimų tematika – apie tai, kaip atskleisti talentus, kaip kurti ir stiprinti pasitikėjimą organizacijos viduje, kas padėtų didinti organizacijų veiklos efektyvumą.

Solveiga Grudienė

valensija2

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu