2015.06.17 PVPA forumas „Ar kiekvienas padalinio vadovas yra savo darbuotojams personalo vadovas?

(Kaip kuriamas bendradarbiavimas tarp personalo padalinio ir vidurinės bei žemiausios grandies vadovų) 

2015 m. birželio 17 d.

VU Tarptautinio verslo mokykla, Saulėtekio al. 22, Vilnius

Kai organizacijoje pritariama tam, jog personalo valdymo sistemos ir įrankiai padeda auginti įmonės vertę, personalo padalinys gali ir turi ieškoti geriausių sprendimų: formuoja personalo valdymo politiką, kuria ir diegia sistemas, parenka įrankius ir t.t.

Neabejotinai, siekdami geriausių rezultatų, personalo padalinio darbuotojai ir kitų padalinių vadovai, kurie yra darbuotojų tiesioginiai vadovai, turi bendradarbiauti. Tačiau kaip dažnai vieni girdi priekaištus: „Ir vėl, jūs, personalistai, kažką sugalvojote. Tai – mums papildomas darbas“, o kiti su liūdesiu konstatuoja: „Regis, kad tik mums to reikia. Juk mes su kiekvienu darbuotoju nepakalbėsim – tai darbuotojų tiesioginių vadovų funkcija“.

Tai kaip gi pasiekti susitarimo?

Forume nagrinėsime personalo bei kompanijos visų padalinių vidurinės bei žemiausios grandies (angl. middle managers, line managers) vadovų atsakomybę kasdieninėse personalo valdymo veiklose, diegiant ir palaikant personalo valdymo praktikas.

  • Ką daro vieni ir kiti?
  • Personalo valdymo praktikų įgyvendinimas – kieno tai “darbas“?
  • Ar tiesioginis kiekvieno darbuotojo vadovas gali laisvai interpretuoti personalo praktikas, ar visgi personalo valdymo sistemos ir įrankiai turi būti unifikuoti?
  • Koks bendradarbiavimas tarp personalo padalinio ir kitų padalinių vadovų užtikrina efektyvų personalo valdymą?
  • Personalo verslo partneris – šios pareigybės paskirtis ir vertė kompanijai.

PROGRAMA

12:45–13:00 Dalyvių registracija
13:00–13:15 Įžanga. Eglė Poškienė, ISM Baltijos regiono vadybos programos doktorantė
13:15–13:45 PRANEŠIMAS Personalo partneris – kasdieninis tango su verslu“. Martynas Keršanskas, AB SEB Bankas, personalo verslo partnerių skyriaus vadovas
13:45-14:15 VIEŠA DISKUSIJA.Personalo verslo partneris (angl. HR Business Partner) kaip pozicija – vienas iš galimų struktūrinių sprendimų įgyvendinti personalo sprendimus ir stiprinti bendradarbiavimą su tiesioginiais darbuotojų vadovais
Moderuoja – Renata Vainilaitienė, personalo valdymo ekspertėDalyvauja:

Martynas Keršanskas, AB SEB Banko personalo verslo partneris, Olga Žuravliova, AB Apranga personalo vadybininkė, Mindaugas Šestilo, Barclays Technology Centre personalo verslo partneris, Viltarė Syrusaitė, Adform Lithuania personalo verslo partnerė
Diskusijoje: Personalo verslo partnerio sąvoka / pareigybės paskirtis/ funkcijos. Personalo verslo partneris ar tai panacėja kalbant apie vertę verslui? Kokios prielaidos tokiai pareigybei steigti? Kas šį vaidmenį atlieka mažesnėse įmonėse? Ką daryti, jei kompanija neturi galimybės tokiai pareigybei? Ar tai, ką personalo verslo partneris veikia, yra tik didelių ar tarptautinių įmonių privilegija?

14:10–14:30 Kavos pertrauka
14:30–15:00 PRANEŠIMAS. „Personalo valdymo perdavimas verslui (HRM devolution) iš mokslinės perspektyvos“. Eglė Poškienė, ISM Baltijos regiono vadybos programos doktorantė 
15:00 -15.30 PRANEŠIMAS. „Personalo valdymo atsakomybių pasiskirstymas tarp personalo padalinio ir kitų padalinių vadovų. Du pavyzdžiai“. Jolanta Diskaitė, AB LESTO, personalo ugdymo departamento vadovė ir Robertas Globys, elektros apskaitų valdymo departamento direktorius. 
15:30-16.00 VIEŠA DISKUSIJA. Kaip personalui ir tiesioginiams darbuotojų vadovams pasiekti vieningo supratimo? Moderuoja – Eglė Poškienė, ISM Baltijos regiono vadybos programos doktorantėDalyvauja:

Jolanta Diskaitė, AB LESTO personalo ugdymo departamento vadovė, Jolanta Stuckaitė, Perlo verslo grupės ugdymo ir skatinimo vadovė, Jolanta Diaukštienė, UAB „Olimpic Casino Group Baltija“ personalo vadovė, Rūta Juzikienė, UAB Viltechmeda personalo vadovė.

Nagrinėsime kokios yra atsakomybės už “savo“ žmones, kaip tiesioginiai darbuotojų vadovai jas prisiima, o jei neprisiima, tai kodėl. Kaip pasidalinti atsakomybe ir veiklomis tarp personalo padalinio ir tiesioginių darbuotojų vadovų? O kaip ši atsakomybė atrodo pastarųjų akimis? Kas turi dalyvauti personalo valdymo sistemų kūrime ir diegime? Už ką bus atsakingas personalo padalinys? O darbuotojų tiesioginiai vadovai? 

16:00-16:45 Forumo apibendrinimas.Klausimai – atsakymaiVerslo ir personalo valdymo partnerystės formos. Efektyvūs atsakomybių tarp personalo specialistų ir tiesioginių vadovų pasiskirstymo sprendimai organizacijose.Eglė Poškienė, Renata Vainilaitienė, panelinių diskusijų dalyviai.

Programa .pdf formatu >>
Renginio vieta:
VU tarptautinio verslo mokykla, Saulėtekio al. 22, Vilnius

Registracija ir dalyvio mokestis:

PVPA nariams dalyvavimas nemokamas.

Išankstinė registracija iki 2015 m. birželio 8 ., dalyvio mokestis 35 EUR

Registracija nuo 2015 m. birželio 9 d. , dalyvio mokestis 45 EUR.

Registracija iki birželio 15 d. čia >>

Papildomą informaciją teikia projektų vadovė Renata Starkienė el. paštu renata@pvpa.lt, tel. 8 652 50517 .

Klaida: Kontaktų forma nerasta.

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu