2013.10.25 Kviečiame į spalio mėn. (Ne)Skaitymo klubo susitikimą, kurio metu pakalbėsime apie knygą „Juodoji gulbė“

(NE) SKAITYMO KLUBAS
Tai – skaitymai neskaitant, dalinimosi knygų idėjomis smagumas, tema pokalbiui bei prabanga leidžianti tobulėti.
Nassimas Nicholasas Talebas knygos „Juodoji gulbėpristatymas ir pokalbis, 2013-10-25, 14.00 -16.00  val.

Ar gali būti, kad: „Tai, ko jūs nežinote, yra kur kas svarbiau negu tai, ką žinote“? Juodoji gulbė meta iššūkį šiuolaikinei visuomenei, pateikdama daugybę „staigmenų“  viską ir visada žinoti įpratusiam šių dienų pasauliui.

Mieli kolegos,

Kviečiame į spalio mėn. (Ne)Skaitymo klubo susitikimą, kurio metu pakalbėsime apie knygą „Juodoji gulbė“,- pirmą kartą klube aptarsime knygą, kuri dar tik netrukus pasirodys knygynų lentynose. Pokalbį moderuos OVC konsultantė Nomeda Kuodienė, pagrindinėmis knygos mintimis dalinsis Dainius Grigaitis, leidyklos „Eugrimas“ projekto vadybininkas.

Apie ką šį kartą kalbėsimės? 

Knygos autorius Naasimas N.Talebas Juodąja gulbe vadina neprognozuojamus įvykius, pakreipiančius gyvenimą viena ar kita linkme, bet suvokiamus tik jiems įvykus. Knygoje supažindinama su principu, dėl kurio įvyksta šis reiškinys, pateikiant žinomiausius  ir įtakingiausius Juodosios gulbės pavyzdžius. Autorius nustumia į šalį spėjimus ir prognozes bei siūlo atrasti nežinomybės naudą, siūlydamas taip aklai nepasitikėti prognozėmis, įvertinti teigiamą nežinojimo pusę ir pasinaudoti juo siekiant sėkmės versle bei asmeniniame gyvenime.
Knyga įdomi ir netgi kontraversiška, gali būti, kad ji taps viena iš šių metų ryškiausių žvaigždžių Lietuvos leidybos padangėje.
Besidomintys gali rasti knygos aprašymą vikipedijoje>>
Susitikimas, kaip paprastai, vyks jaukioje OVC bibliotekoje (Gedimino pr. 21/2 Vilnius).

Registracija čia (iki spalio 24  d. 17.00 val.) >>

Dalintis

Jums taip pat gali būti įdomu